Atractii turistice:

Azuga - 850-950m, climat specific zonelor alpine, tonic-stimulant.

Amplasare:
Oras situat pe valea superioara a Prahovei, la poalele Muntilor Bucegi, la 60km NV de Ploiesti si 136km de Bucuresti. Aflata între Muntii Bucegi si Baiului, la 4km amonte de Busteni. Beneficiind de un aer curat, puternic ozonizat statiunea are un caracter permanent si este un loc propice atat pentru odihna cat si pentru practicarea drumetiilor montane sau a sporturilor de iarna în functie de varsta si preferinte.

In Azuga :

Partia Sorica este printre cele mai bune din Romania, avizata de FIS. Altitudinea de plecare se afla la 1.539 m, avand o diferenta de nivel de 561 m pe o lungime de 2.100 m si o latime de 50 m. Turistii care vin la Azuga pentru practicarea sporturilor de iarna, o pot face si noaptea pentru ca Partia Sorica beneficiaza pe circa 800 metri de la baza partiei de iluminat nocturn. Pe aceeasi lungime functioneaza si tunuri de zapada.

.Partia Cazacu, cu un grad de dificultate mediu, poate fi folosita atat de incepatori, cat si de schiorii cu experienta. Lungimea partiei este de 400 m, iar diferenta de nivel de 116 m.

Tot în Azuga puteti urca cu telescaunul pe Varful Sorica, puteti merge la Biserica „Sfanta Treime” construita între 1902-1903, pivnitele Rhein, Rezervatia naturala botanica Poiana cu Narcise (Clabucetul Azugii).

Imprejurimi:

In apropiere exista multe obiective turistice amplasate în


Sinaia (aprox.20 min):
Castelul Peles, Manastirea Sinaia...


Busteni (aprox. 10 min):
Crucea Eroilor, Babele, Sfinxul....


Bran (40 min.): Castelul Bran

copyright © 2018 Pensiunea Maria | Parteneri: www.catchocolate.ro